Run for Sun – nystart för Sigtuna Solkraft!

– Vi vill sprida information om solel på ett roligt och annorlunda sätt och anordnar ”Run for Sun” den 2 september då vi springer och guidar mellan olika solenergiprojekt i kommunen, säger Pernilla Olsen, ny ordförande för Sigtuna Solkraft. Det blir en win-win situation både för miljön och för flåset! Under denna dag kommer föreningen även informera om alla fördelar med solkraft.

Föreningens vision är att Sigtuna Kommun ska vara självförsörjande på solenergi. Vi vill göra detta möjligt bland annat genom att väcka opinion i kommunen, både bland politiker och kommuninvånare, säger Fredrik Hellström, en av ledamöterna i styrelsen.

Sigtuna Solkraft har satt upp 3 mål för att uppnå visionen varav det ena är att Sigtuna kommun ska ligga topp-10 på solcellstoppen inom 5 år. 2017 låg Sigtuna på plats 149.

– Varje dag installeras ca 1 miljon solpaneler i världen, med en fantastisk tillväxt. Det är dags att Sigtuna växlar upp och hänger med på soltåget, säger Jens Johansson styrelsemedlem.

Föreningens andra mål är att Sigtuna kommun år 2019 ska ha tydliga bygglovsregler rörande etablering av solceller. Det ska vara enkelt att investera för en fossilfri framtid!

Det tredje målet är att få fler medlemmar som vill engagera sig för en bättre miljö och bidra till att säkra framtiden! Så varmt välkommen att bli en i solkraftsgänget!

Sigtuna Solkraft ideella förening har ny styrelse och gör en nystart för spridning av information om solkraft och inspiration till ökad användning av solenergi. Föreningen vill väcka opinion i kommunen bland politiker, företagare och invånare så att framtidens Sigtuna blir energisäkert och för att bidra till att minska klimathotet. Vi i styrelsen tror också att det kan bidra till en stolthet i kommunen.

Styrelsen består av Pernilla Olsen, Jens Johansson, Fredrik Hellström, Christine Bredereck och Ewa Victoria Westman.

För mer information se www.sigtunasolkraft.se eller kontakta Pernilla Olsen på 0733-402545 eller Jens Johansson på 070-433 13 44

Information om Solcellstoppen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *